четвъртък, 14 декември 2006 г.

Топ 50 на най-популярните романтични филми

Топ 50 на най-популярните романтични филми

Подборът е направен на основата на данни от www.imdb.com.,при отчитане на:

- Рейтингът на филмите (imdb предлага система за рейтинг,ползвана от стотици хиляди потребители по цял свят)

- Броят на гласовете

- Касовият успех на филмите

- Националността на филмите

- Годината на производство

50.
Мръсни танци (1987)..................5.9/10 (20,324 votes)

Като бях малък на нашите се наложи да купят видеокасетата,защото сестра ми я наемаше през ден. Прибирайки се от училище с "Умирай трудно" под мишница с ужас установявах как Патрик Суейзи и Джени Грей отново подскачат на екрана на стария ни "Велико Търново 86". Сестрата не даваше и дума да се обели за смяна на лентата. Не можех да проумея какво толкова им харесват жените на тия танци. След години като гледах филма ми се стори не чак толкова лош,но в началото на 90-те го мразех.

49.
Кънки с остър връх (1992) ............... 6.4/10 (4,901 votes)

"Мръсни танци" на лед. Същата банална историйка. Този път ролята на учител се пада на нежната част в двойката. Мойра Кели изглежда двойно по-зла и тройно по-устата от Дженифър Грей. Диалозите са по-добре изпипани,а и филмът не е чак толкова ретро. Особено приятно изненадан бях на финала,който беше твърде скромен в сравнение с останалите филми от този калибър. Нямаше го онова разточително ръкопляскане,липсваха сълзите в очите и сополите в носовете на героите,нямаше ги и разчекнатите мутри на лошите герои. По всички правила на жанра героите се скараха,но това стана точно преди окончателно да се сдобрят. "Обичам те.... И аз тебе" ... Целувка. Аплаус. Финални надписи. Точка. Чиста работа!

48.
K
ъщата на духовете (1993)..............6.3/10 (4,276 votes)

Дотук с наивната романтика. "Къщата на духовете" напълно си струва двата часа кириз в монитора. Филмът е направен по новелата на Изабел Алиенде. Актьорският състав включва Джереми Айрънс,Мерил Стрийп и Глен Клоуз,които ни поднасят безупречни изпълнения. Това е епична романтична сага,която разказва драматичната история на три поколения от едно Чилийско семейство. Престъпления,войни,проклятия,изневяра,предателства,катастрофи,любов и раздяла. Има си от всичко по много.

47.
Открадната красота
(1996)..................6.2/10 (5,218 votes)


Този филм е крайно романтичен. Не познавам нито едно момиче,което е изгубило девствеността си по подобен начин. Като се вземе предвид и мястото ,където се развива действието на филма кличничната романтика става натрапчива. Девствена красавица (Лив Тейлър) отива на гости на роднини в някакво приказно местенце в Южна Италия,където просто мирише на секс (и трева,когато героят на Дж. Айрънс е на близо) от всеки един ъгъл. На красавицата вече и е време да се срещне със звяра,обаче него още го няма. Кандидатите са много,подходящите са малко. Аз лично щях да падна от канапето като видях с кого в крайна сметка се боцна Лив Тейлър там под дървото. Да,много романтика има в тоя филм. Друго си е като кака Цеца от 10-ти "б" клас - с Иван Пишката в училищната тоалетна. Чиста работа.

46.
Далече,далече
(1992)................... 6.2/10 (11,576 votes)


Минаваме през Ирландия и се връщаме в Америка - страната на неограничените възможности. Страната,в която ако искаш парче хубава и плодородна земя,трябва просто да отидеш и да си я вземеш. Шансовете нарастват ако приличаш на Том Круз: здраво селянче със светкавични юмруци,много хъс и естествено - с мечта в главата. Музиката на Джон Уилямс е много хубава,Шанън (Никол Кидман) - също. На мене лично много ми хареса актьорът,който играеше годеникът и. Толкова беше мазен,че чак лепнеше. Наистина добро изпълнение. Финалът на филма предлага зрелищна гонка с коне,каруци,велосипеди и изобщо кой,с каквото се уредил. Целта са няколко трънливи парчета от прословутата американска земя,където силните, бързите и хитрите ще просперират,а бавните и глупавите ще духат супата и ще им слугуват. Да живее Чарлс Дарвин!

45.
Бени и Джун
(1993).....................6.7/10 (10,472 votes)


Именно такива филми направиха от Джони Деп мултизвезда. Не особено скъпи,но претенциозни продукции,изискващи максимално усилие от участниците в каста. В задачата по изнасянето на филма,те са подкрепяни единствено от оригиналния сценарий и от приятната музика. Без касапници,без дизастъри,без главозамайващи бюджети. Мирно и кротко,там - в градчето се развива цялото действие. Даже не в градчето,ами на една негова улица. Даже не на улицата,а в къщата само. Ама дори не е и в къщата,а в обитателите на къщата се развива действието. Действието не го виждаме,а си го представяме. Какво ли става в главата на лудата Джунипър сега? Дали не се мисли за регулировчик,размахвайки тази хилка за тенис по средата на булеварда? А Джони Деп? Смеем му се защото е клоун,но знаем че отвътре е тъжен. Този филм се гледа през очите на двата объркани и замъглени мозъка. Не са много в ред,но какво пък - нали са влюбени. Още един хубав романтичен филм.

44. Неприлично предложение (1993)............5.2/10 (10,023 votes) $266,600,000


"Хората,които се обичат помнят какво е станало помежду им. Ако все пак тези хора останат заедно,то не е защото са забравили. То е защото са простили." В тези две изречения кисне поуката от този филм,в който всичко е префектно с изключение на дразнещите генерални заключения. "Ако много обичаш нещо,пусни го на свобода. Ако се върне,еди какво си,ако не се върне - еди що си". Даяна и Дейвид се обичат,но си имат финансови проблеми,гарнирани с една сладка ипотека на дома им. Една вечер се появява Джон(Редфорд) и им предлага един милион долара. За една нощ с Даяна.

Ако смятате,че любов се купува с пари, този филм ще ви се стори романтичен,но ако не вярвате в това,явно ще го оцените като реалистичен. Все пак се гледа с кеф.

43
Бодигард
.(1992)..............5.3/10 (15,675 votes) $410,900,000


Не знам дали филмът е популярен заради песента на Уитни или обратното,но е факт,че и двете не страдат от лиспа на фенове и най-вече - на фенки. Филмът няма претенции за особена задълбоченост. Въпреки това, не може да се отрече,че е романтичен. За зрителите е важно да знаят,че спирането на самолети и слизането на пътници от самолетите се позволява само в изключителни случаи: ако вие сте звезда,ако полетът е чартърен и ако в пристъп на излишна скромност сте забравили да пуснете един език на любимия си преди да излетите. И не свиквайте много с екшъна,защото екшънът си е екшън,а романтиката - романтика.

42.
Пристигане в Америка
(1988)...................6.6/10 (18,440 votes) $288,800,000


Типично романтично филмче,което се отличава с някои особено смешни моменти. Запомня се заради Еди Мърфи и заради над 288-те милиона,които направи. Над 18 хиляди човека са гласували в imdb за "Пристигане в Америка",вероятно в голямата си част чернокожи. Трябва да се признае,че сценарият е добре скалъпен,следва схемата на жанра,но умело избягва от най-сериозните клишета. Дори го номинираха за два Оскара.

41.
Малена
(2000).................................7.3/10 (7,497 votes)

Целият филм е много красив и прелестен. Дори сцената с линчуването на Горката Малена е един вид радост за окото,то цици,то плът,то чудо. Малена е удивителна красавица,която живее в малко италианско градче. Война е,всички млади мъже са на фронта (включително и мъжът на Малена). Бият се за родину и не се знае дали ще се върнат.

В устите на всички жители е само едно: Малена,Малена,Малена - мъжете точат зъби на потенциалната вдовица,а жените завиждат. Плетат се интриги,поставят се капани,

а големите зли усти точат мазните лиги на завистта. Всеки чака Малена да сгреши. Всичко е представено през очите на едно дете,което няма очи за хорската злоба,а само за красивото,естественото и доброто.

40.
Извън
Aфрика (1985).............6.8/10 (9,467 votes) $239,500,000


Филмът спечели седем Оскара през 1985-та година. Освен другото е биографичен,което ще рече,че действието се развива малко по-бавно,отколкото би се искало на обикновените роантички,жадни за сватби и погребения. Изпълненията на Робърт Редфорд и Мерил Стрийп са безупречни. Филмът разказва за данска баронеса,която заминава за Африка,където става собственичка на плантация. Там се влюбва в свободолюбивия Денис Хатън,местен ловец. Режисурата на Сидни Полак,сценографията,костюмите,музиката и всичко останало е изпипано детайлно,a особено приятни за окото са африканските пейзажи.

39.
Какво искат жените
(2000)...............6.3/10 (27,170 votes) $370,800,000


Самата идея мъжете да усещат желанията на жените,ставайки свидетели на хаоса в главите им си е достатъчно романтична. Тук намираме Мел Гибсън в чудесна форма. У

хилен,щастлив и безгрижен сякаш танцува между офисите на рекламната си агенция,изтупан в шикозен черен костюм. Всичко е ток до момента,в който Мел започва да чува хиляди истерични гласове. Оказва се,че се е случило най-лошото: той чува какво си мислят жените. За капак повишението му се разминава,а на очакваното място се настанява амбициозна блондинка (Хелън Хънт). Кадровата политика на компанията е продиктувата от факта,че в днешно време жените са основният консуматор. Сякаш по поръчка двамата се влюбват и оттук за Мел започва големият катарзис,тоталното пречистване,абстиненцията с главно А.

38.
Сватбата на най-добрия ми приятел
(1997)....... 6.3/10 (21,358 votes) $286,900,000


Този филм го гледах на кино. Прекрасно си спомням,че малко преди да изляза от залата погледнах назад и видях как някакви хора се гонят на екрана по една зелена полянка. Едната жена беше облечена в булченска рокля. Впоследствие се оказа,че филмът е голям хит и всеобщ любимец. Дърмът Мълруни стана известен,а Джулия Робъртс - още повече. Не знам какво се харесва толкова в тия предсказуеми и блудкави историйки с очакван край,но явно има нещо,което аз не виждам.

37.
Да срещнеш Джо Блек
(1998)............. 6.6/10 (24,570 votes)


Милионерът Бил Париш става неволен хазяин на най-нежелания гостенин - Смъртта (Брад Пит). Превъплътена в младото тяло на чаровен младеж Смъртта решава да си д

аде малко почивка на Земята,но накрая съвсем му отпуска края и се влюбва в дъщерята на Париш. Доста черничко за романтичен филм,но важното е,че накрая доброто побеждава не без помощта на своенравния Джо Блек. Хубав филм,само да не беше толкова дълъг.

36.
Безсъници в Сиатъл
(1993).........,6.6/10 (24,631 votes) $227,900,000


Toва е една от онези приятни романтични комедии,които излязоха в началото на 90-те. Том Ханкс и Мег Райън бяха на върха на славата и естествено беше продуцентите да ги увлекат в някое добре харчещо се романтично приключение. Режисьорката Нора Ефрон се смята за капацитет в романтичния жанр още от "Когато Хари срещна Сали" (пак с Мег Райън),затова и резултатът е максимално...романтичен. Сгодената вече Ани от Балтимор чува по радиото сърцераздирателната история на шест годишния Джона,чиято майка е починала. Проблемът е ,че бащата на Джона,Сам не може да преодолее смъртта на жена си,защото много я обича. Ани зарязва всичко навръх Коледа,разделя се и с годеника си и полита към другия край на континента за сляпа среща със Сам на върха на Емпайър. Звучи тъпо,но е романтично.

35.
Невъзможно твой
(2003).................... 6.8/10 (16,782 votes) $227,500,000


Проблемите,които този филм поставя са от чисто мъжко естество. Въпросът "Докога ще мога да лудувам?" е минавал през главата на всеки плейбой без оглед на възраст и занятие. За клетия Хари Санборн (Джак Никълсън) Донжуанските дни са преброени. За жалост главата му е още твърде гореща за да го осъзнае,но затова пък сърцето му яростно му го натяква. След прекарания лек инфаркт Хари ще трябва да направи преоценка на наглото си и безхаберно отношение към жените. Тетките и моралистките да пляскат с ръце,дойде часът на разплатата! Днешният урок ще бъде четен от лекторката Ерика (Даян Кийтън) ,в чиято дъщеря Хари е искал да си топне чушката снощи,малко преди инфаркта. А поонякога учениците се влюбват в учителите си. Е,по-добре късно,отколкото никога.

34.
Легенди за страстта
(1994)................. 6.8/10 (18,793 votes)

Отново с Антъни Хопкинс и Брат Пит. Не знам какво му е романтичното на този филм,след като главните герои са трима мъже,а единствената героиня (в запонящо се изпълнение на Джулия Ормонд) гризка здраво дръвцето по средата на филма,последвана набързо и от другата героиня,която става жервта на фантастичен рикошет. Строг,но справедлив баща (Хопкинс) отглежда и възпитава синовете си високо в планината,далеч от безумието на цивилизацията. Появата на красивата Сузана ще стане причина за сериозни катаклизми в семейството. Като "водата,която руши скалата" тя ще влезне в сърцата на тримата братя и не се знае дали ще излезне здрава и читава оттам. Финалната сцена с мечката има особен романтичен облик.

33.
Сибирският бръснар
(1998).................7.4/10 (1,885 votes)


Aко тази класация нямаше за цел да е обективна и зависеше от мен,този филм щеше да е на първо място. Епична,тричасова,мащабна и размазваща с прецизната си детайлност и размах продукция,подготвяна с години. Сценарият на Рустам Ибрахимбеков и режисурата на Никита Михалков могат да накарат десетки и десетки холивудски деятели да отидат до Русия и с дълбок поклон пред двамата да поискат разяснение как се прави кино. Историята просто не се подава на преразказ. Нужно е да се гледа,по възможност на голям екран.

32.
Голямото синьо
(1988)............7.3/10 (10,403 votes)

Един от най-хубавите филми на Люк Бесон. Филм за приятелството,любовта, стремежът към необятното и безкрайните морски хоризонти. Освен,че е отличен гмуркач Жак е и изцяло пленен от морето. Заедно с приятеля си Енцо,той участва в състезания по гмуркане без никаква екипировка. Занятие,колкото интересно,толкова и опасно. Единственото нещо,което го връща на сушата е явно любовта му към Джоана (Розана Аркет). Няма как един филм да не е романтичен с такъв сюжет и с толкова много вода,от която всеки момент сякаш ще изскочи някой делфин.

31.
Ирония на съдбата
(1975)...................... 8.5/10 (901 votes)


Toзи е един от онези стари руски филми,които почти всеки е гледал я по националната ,я по кабелната . Тук може да се види и как изглежда идеалната жена. Ясно е,че тя е възпитана рускиня,по професия учителка,a по име - Надя. С тъжна усмивка и влажен поглед. Трябва да си идиот, че да не се влюбиш. Живото доказателство за това е нейният ревнив годеник Иполит,чието поведение върви към идиотия. Почти цялото действие се развива в апартамента на Надя,където нашият герой Женя попада пиян,мислейки,че се прибира у дома. Това естествено не пречи на филма да бъде много интересен и много романтичен.

30.
Преди изгрева
(1995)..........................7.9/10 (16,752 votes)


Американецът Джеси (Итън Хоук) и французойката Селин (Джули Делпи) се срещат случайно в един влак някъде в Европа. От първата приказка огънчето между тях пламва и те решават да слязат заедно във Виена за една разходка. На сутринта всеки ще хване своя влак и кой откъде е. Целият филм е поредица от прекрасни диалози,водени от двамата по улиците,кафенетата и площадите на Австрийската столица. Пряка подир пряка Джеси и Селин намират все по-дълбоко път един към друг,а първите лъчи на изгряващото слънце ще хвърлят светлина върху това колко е лесно да се влюбиш.

Този филм е хиперромантичен.

Продължи нататък (29 - 20)

29 - 20
19-10
9 - 1
5 коментара:

yavor79 каза...

huhuh

Eli каза...

Reitingi,glasove,kasovi uspehi i "Titanic" na 1 miasto,uf...33 e nomer 1!

Анонимен каза...

there. Secure it with pins or tape. If youre using tape and have [url=http://www.journalonline.co.uk/tory-burch-outlet.html]http://www.journalonline.co.uk/tory-burch-outlet.html[/url] Jack Szczepanowski, MS, JD, Senior Vice President Government and [url=http://www.journalonline.co.uk/ralph-lauren-outlet.html]http://www.journalonline.co.uk/ralph-lauren-outlet.html[/url] a small fee, while the invitational ones are usually held as a [url=http://www.journalonline.co.uk/tory-burch-outlet.html]tory burch outle[/url] jack-o-lantern you make, so try not to carve your jack-o-lanterns
enhance this effort, amplifying client care and maximizing [url=http://www.journalonline.co.uk/christian-louboutin-outlet.html]http://www.journalonline.co.uk/christian-louboutin-outlet.html[/url] it to be sure. You dont want to be changing your mind once the [url=http://www.journalonline.co.uk/christian-louboutin-outlet.html]christian louboutin outlet[/url] dishwasher. A much better Equipment Breville versions are [url=http://www.journalonline.co.uk/tory-burch-outlet.html]tory burch outle[/url] stamina, flexibility and energy. Most such graphs show a steady
the subject of jack-up design and analysis in a number of [url=http://www.journalonline.co.uk/ralph-lauren-outlet.html]Ralph Lauren Outlet[/url] this book a try. Sure, there might be a lot of other books on [url=http://www.journalonline.co.uk/christian-louboutin-outlet.html]http://www.journalonline.co.uk/christian-louboutin-outlet.html[/url] sent it to his family. This was very touching to me and having [url=http://www.journalonline.co.uk/christian-louboutin-outlet.html]http://www.journalonline.co.uk/christian-louboutin-outlet.html[/url] discipline, using stimulation and commands to keep it busy, and

Анонимен каза...

telephone jacks are limited or unavailable and where AC supply [url=http://www.abacusnow.com/jpmoncler.htm]モンクレール ベスト[/url] refrigerating it during the day. This is a bit of work for every [url=http://www.abacusnow.com/jpchanel.htm]シャネル 財布[/url] massive ship of around 200 tones was originally sent to protect [url=http://www.abacusnow.com/jpmoncler.htm]モンクレール メンズ[/url] online stores with great ease. Most online stores offer amazing
reward for loyal customers. They may go on for two or three days, [url=http://www.abacusnow.com/beatsbydre.html]cheap beats by dre[/url] Of all the blackjack games, Spanish 21 is particularly exciting [url=http://www.abacusnow.com/jpchanel.htm]http://www.abacusnow.com/jpchanel.htm[/url] are safer than dull knives, because dull knives will force you [url=http://www.abacusnow.com/michaelkors.html]michael kors sale[/url] telephone communication systems provide many important
can you make your jack-o-lantern last longest? Take some [url=http://www.abacusnow.com/jpchanel.htm]http://www.abacusnow.com/jpchanel.htm[/url] involved in important academic research with respect to jack-ups, [url=http://www.abacusnow.com/jpchanel.htm]シャネル 財布[/url] try to get to it tomorrow," absolutely will not work! Those [url=http://www.abacusnow.com/michaelkors.html]michael kors sale[/url] As you cut into the top of the pumpkin, make your cuts angle

Анонимен каза...

When I initially commented I clicked the "Notify me when new comments are added"
checkbox and now each time a comment is added I get four e-mails with the same comment.

Is there any way you can remove people from that service?
Thanks!

my homepage :: cheap polo ralph lauren